MÉS beneficis, MÉS dividends…MENYS SALARIS

La patronal bancària pretén, un conveni més, que les treballadores i els treballadors del sector continuem assumint pèrdua de poder adquisitiu, eludint així la seva corresponsabilitat amb el conjunt de la societat de contribuir a la recuperació de la crisi sanitària i econòmica que patim.

Mentre que l’any 2020 la pujada salarial mitjana pactada en convenis va ser de 1,89%, i l’any 2019 va ser d’un 2,33%, la banca pretén pactar una congelació salarial per als anys 2019, 2020 i 2021, amb unes pujades de 0,75% i 1,25% per a 2022 i 2023, respectivament.

Les organitzacions sindicals que subscrivim aquest comunicat, algunes d’elles amb presència en la taula negociadora (CIG, ELA i LAB), i la Intersindical-CSC, volem traslladar al conjunt de treballadores i treballadors del sector el que, al nostre judici, suposa un nou ATRACAMENT.

L’acceptació per part dels sindicats estatals CCOO-UGT-FINE de congelació salarial d’almenys dos anys, sense esperar a conèixer com serà el contingut definitiu de la resta d’aspectes del conveni, permet a la patronal assolir el seu objectiu inicial, usant l’actual crisi sanitària per a reforçar les seves pretensions, obviant els beneficis obtinguts durant la vigència del conveni actualment prorrogat i la contenció salarial del mateix a canvi del manteniment de l’ocupació. Segons informe de CCOO sobre l’evolució del sector financer en l’Estat espanyol, el nombre de llocs de treball amortitzats en el període 2008-2019, és de 103.000 (-37,3%), amb una previsió per a l’any 2021 de 20.000 més, així com les previsions econòmiques de diferents organismes internacionals per als pròxims exercicis una vegada controlada la pandèmia.

Des d’aquí volem convidar al conjunt de treballadors i treballadores de banca a expressar el seu rebuig a aquesta nova congelació salarial, amb la signatura del manifest que adjuntem, on expressem la nostra disconformitat amb la cessió a les pretensions de la patronal bancària per part dels sindicats assenyalats.

Un cop més es posa de manifest la necessitat de negociació de convenis en el nostre àmbit territorial, tal com defensen les nostres organitzacions, on podríem evitar les contínues cessions a la patronal en els convenis de caràcter estatal gràcies a la nostra major representativitat.

Continuarem informant del que succeeixi en la taula de negociació, denunciant les pretensions de retallades en drets i treballant en la millora de les nostres condicions laborals.

Intersindical-CSC – Països Catalans
CIG – Galícia
ELA – País Basc
LAB – País Basc

Manifest a signar per expressar el teu rebuig a la congelació salarial

Llegeix i signa el manifest 

Com a persona treballadora en una entitat associada a la patronal bancària (AEB) i, en conseqüència, directament afectada per les decisions que es prenguin en l’actual negociació del conveni col·lectiu de Banca, desitjo manifestar el meu rebuig a la Congelació Salarial acceptada per CCOO-UGT-FINE en la seva proposta conjunta a la Mesa Negociadora del Conveni de Banca.

És inacceptable que mentre la banca continua obtenint milers de milions de beneficis, havent multiplicat per quatre, en el període 2014-2019, el muntant total de dividend repartit en el cas de les grans entitats, s’assumeixi que siguem les persones treballadores els qui hàgim de fer novament sacrificis, i no se’ns garanteixi el manteniment del nostre poder adquisitiu, quan la pujada mitjana pactada en convenis va ser del 2,33% en 2019 i del 1,89% en 2020.

Considero que de signar-se un conveni amb congelació salarial, sigui d’un, dos o més anys, seria un ATRACAMENT al conjunt de les persones que treballem en banca; encara més en la situació de crisi sanitària que vivim, en la qual se’ns ha considerat com a treballadores i treballadors essencials, i la patronal bancària no ha reconegut ni vol reconèixer degudament la nostra dedicació i treball per sobre de les nostres obligacions.

Vull manifestar el meu rebuig a la congelació salarial prevista, així com que les organitzacions sindicals que el subscriguin NO EM REPRESENTEN, i els emplaço a NO SIGNAR un conveni que porti al conjunt de les treballadores i treballadors de banca a perpetuar la pèrdua de poder adquisitiu en els seus salaris.

Be the first to comment

Leave a Reply