Els motius que expliquen el posicionament de la FEC a l’oposició a la fusió de Bankia-CaixaBank

Avui, 4 de desembre, s’ha realitzat una roda de premsa virtual per a explicar les nombroses raons que hi ha per a estar contra aquesta fusió.  En la roda de premsa han participat Manuel Nolla, Francesc Sabater (FEC), Rosa Conde i Janire Landaluze en castellà, català, gallec i euskera, respectivament.

S’ha comentat que els reguladors no compleixen la seva funció perquè és evident que aquesta fusió va totalment en contra de la competència ja que amb aquesta absorció la nova CaixaBank controlaria més del 35% d’oficines en els territoris més importants.

Així mateix s’ha comentat que els processos de fusió a l’estat dupliquen els europeus i que a Europa les caixes i cooperatives de crèdit continuen sent importants amb una presència del 40%.

S’ha realitzat un manifest al qual tothom pot adherir-se (www.bancapublica.org).  El manifest el promouen 7 entitats de l’àmbit sindical i a favor d’una banca pública.  Les signatures es recolliran durant dos mesos i s’aniran presentant a les entitats corresponents.

L’haver deixat desaparèixer les caixes d’estalvi i ara el no convertir Bankia en un banc públic és una greu decisió que afectarà molt negativament, tant a empreses com a particulars, perquè la cerca exclusiva del benefici anirà en perjudici de la inversió.

Des de la Intersindical-CSC donem total suport al posicionament dels companys i de les companyes de la Federació d’Estalvi de Catalunya (FEC) en la defensa de les treballadores i dels treballadors.

Be the first to comment

Leave a Reply